Wat is een nieuwe heup?

Sir John Charnley, een Britse orthopeed, is volgens veel mensen de uitvinder van de heupprothese. Rond 1960 bedacht hij een goed ontwerp voor het vervangen van een menselijk heupgewricht. Hij ontwierp een kunstgewricht gemaakt van metaal en plastic. Hij bevestigde dit in het lichaam door middel van een kunststofcement. Sindsdien zijn het ontwerp en materialen door verschillende specialisten verbeterd.

Heupprothesen zorgen ervoor dat mensen met een pijnlijk en slecht bewegend heupgewricht weer verder kunnen leven met een pijnloos en goed bewegend heupgewricht. Dit maakt de heupprothese en de bijbehorende operatie tot één van de succesverhalen in de geschiedenis van de geneeskunde.

De orthopeed in het ziekenhuis of kliniek, zal wanneer hij de heup vervangt, de steel van de prothese in het bot van het bovenbeen bevestigen. De kom zal hij in het bekkenbot bevestigen.

Het plaatsen van een totale heupprothese bij een versleten gewricht is een zeer succesvolle orthopedische operatie. Na de operatie hebben de meeste patiënten direct veel minder pijnklachten. En na de revalidatieperiode kunnen de meeste patiënten lichamelijk veel beter functioneren. In veel gevallen kunnen zij hun werk, hobby en huishoudelijke taken weer naar tevredenheid oppakken.

Revalidatie na een heupoperatie?:

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem staat een gespecialiseerd team tot uw beschikking en u kunt reken op een professionele en persoonlijke aanpak van uw heupklachten.
Het team dat bestaat uit onder andere revalidatiefysiotherapeuten, manueel therapeuten en bekkentherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van een nieuwe heup (totale heup prothese THP). Afhankelijk van uw klachten zal bekeken worden welke behandeling op dat moment het meest noodzakelijk is. We starten uiteraard eerst met een goed onderzoek en analyse van uw heup na de operatie, we willen weten wat u wel en niet kunt en welke lichamelijke ongemakken u daardoor heeft.

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een specifieke behandelprotocol voor revalidatie na een nieuwe heup, die aangepast wordt aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Het Fysiotherapeutisch Instituut in Arnhem zal u hierbij begeleiden en ondersteunen.

Op basis van het onderzoek en analyse van uw nieuwe heup gaan we samen met u een behandelplan samenstellen om uw heup optimaal te kunnen revalideren. U staat met uw klacht bij ons centraal, derhalve zal na de analyse van het onderzoek een zo optimaal mogelijke behandeling worden samengesteld. Dit kan betekenen dat meerdere therapeuten u helpen met uw klacht aangezien elke therapeut gespecialiseerd is op zijn/haar vakgebied.
Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een actieve aanpak. Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren.

Gedurende uw programma wordt u begeleid door een professional van het Fysiotherapeutisch Instituut. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de trainingsruimte of in een aparte behandelruimte.

Het Fysiotherapeutisch Instituut streeft er naar en verwacht dat door het volgen van het revalidatieprogramma u uw nieuwe heup weer volledig kunt gebruiken zonder pijn.

Informatie over revalideren na een heupoperatie?

U wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Dat kan bij het Fysiotherapeutisch Instituut in Arnhem. Maak een afspraak voor een gratis uitleg over onze revalidatie.

 

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!