Ga terug

Psychosomatische Fysiotherapie

Wanneer u bij het Fysiotherapeutisch Instituut werkt aan uw fysieke gezondheid, kan naar voren komen dat uw klachten niet alleen een fysieke oorzaak hebben. Veel klachten bestrijken een ‘grijs’ gebied. Hoewel u een fysieke klacht heeft, kan deze (mede) ontstaan of in stand worden gehouden door psychische oorzaken. Nek- en rugklachten, hoofdpijn en buikpijn zijn hiervan bekende voorbeelden. Een psychosomatisch fysiotherapeut helpt u mee te zoeken naar de oorzaken van de klachten en denkt mee over hoe deze zijn aan te pakken.

Ook de meer onbegrepen lichamelijke klachten, benauwdheid, duizeligheid en de chronische pijn zijn een aangrijpingspunt voor de psychosomatisch werkende fysiotherapeut.

Zij zijn de specialisten die alles weten van het bewegende lichaam, maar ook inzicht hebben in wat het drukke “denk” hoofd daar een invloed op heeft.

Psychosomatische Fysiotherapie kan veel doelen hebben:

  • Leren omgaan met lichamelijke klachten of (tijdelijke) beperkingen
  • Zicht krijgen op eigen gedrag en de gevolgen hiervan
  • Eigen grenzen leren kennen
  • Minder gaan piekeren
  • Je gevoelens van onzekerheid aanpakken
  • Structuur aanbrengen als je leven ‘in de war’ is
  • Balans (her)vinden tussen werk- en privé
  • Effectief leren omgaan met eisen die je werkomgeving aan je stelt
  • Meer rust en ontspanning inbouwen in de dagelijkse routine

De wijze waarop de begeleiding wordt gegeven is afhankelijk van de persoon en zijn of haar vraag. Soms kunnen inzicht gevende gesprekken u weer op weg helpen, in andere gevallen heeft u meer aan praktische, oplossingsgerichte begeleiding.

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut zijn Jos van Leeuwen en Kim Bijsterveld onze psychosomatisch werkende fysiotherapeuten die u kunnen helpen.

Wilt u een afspraak maken bij een van onze psychosomatische fysiotherapeuten? klik dan hier 

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!