Ga terug

Arbeidsfysiotherapie

Fitte en vitale medewerkers zijn van groot belang voor de resultaten van uw organisatie. Een laag ziekteverzuim levert u al snel veel besparingen op en zorgt ervoor dat uw bedrijf optimaal kan presteren. Het Fysiotherapeutisch Instituut biedt niet alleen preventieve programma’s aan om mensen fit en gezond te houden. Ook zijn we deskundige en professionele partner als het aankomt op re-integratie van uw medewerker.

Arbeidsrelevante Diagnostisch Onderzoek

Onze arbeidsfysiotherapeuten bieden het arbeidsrelevante diagnostisch onderzoek. Een onderzoek voor uw medewerker binnen uw bedrijf en op de werkplek. Snel in te zetten, deskundig en met een professionele terugkoppeling. Dit onderzoek bevat de volgende onderdelen:

  • Aspecten van de werkplek, de werkinhoud en het werkgedrag van de medewerker worden in kaart gebracht
  • Het maken van een functie/taak/handelingsanalyse
  • De lichamelijke klachten worden onderzocht en beoordeeld
  • Bepaald wordt of en zo ja hoe deze twee aspecten samenhangen

Preventief

Voorkomen van arbeidsrelevante fysieke klachten, of beter: het bereiken van goede inzetbaarheid, gezondheid en motivatie, heeft alles te maken met een gezond lichaam en een gezonde geest. Het multidisciplinair team van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem kan hier vanuit verschillende benaderingswijzen prima op inspelen.

Om uw medewerkers gezond en vitaal te houden, en daardoor het arbeidsverzuim te verminderen, heeft het fysiotherapeutisch diverse unieke programma’s ontwikkeld om uw medewerkers te trainen en te adviseren met betrekking tot fysieke belasting, mentale componenten en voeding/lifestyle. Deze programma’s zullen ervoor zorgen dan uw medewerkers een betere inzetbaarheid hebben, hun gezondheid vooruitgaat en motivatie toeneemt.

Re-integratie

Een te hoog ziekteverzuim kost u jaarlijks veel geld; denk hierbij aan loondoorbetaling en vervangingskosten. Snel actie ondernemen is dan ook een sleutelbegrip als het gaat om het terugdringen van het verzuim. Een snelle interventie bij arbeidsgerelateerde klachten is essentieel om uw werknemers weer snel op de werkvloer te mogen begroeten. Het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem heeft een multidisciplinair team van gespecialiseerde fysiotherapeuten voor uw werknemers klaarstaan om snel, adequaat en professioneel te reageren bij arbeidsgerelateerde en arbeidsrelevante klachten. Het doel van het ons team is om een duurzaam resultaat te bereiken. Het Fysiotherapeutisch Instituut zal daarom altijd kiezen voor een deskundige inzet van onze multidisciplinaire aanpak door de samenwerking van bijvoorbeeld een arbeidsfysiotherapeut, manueeltherapeut, revalidatietrainer of aanvullende hulp door een psychosomatisch fysiotherapeut.

Heeft u interesse om uw medewerkers weer snel te re-integreren, fit te krijgen en/of fit te houden? Neem dan contact met ons op. Wij maken graag een afspraak met u om te bespreken wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen.

Fysiotherapeutisch zorg op maat met nadruk op herstel en preventie!

Wilt u meer informatie over onze arbeidsfysiotherapie neem dan contact met ons op.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!