Ga terug

Zorgverzekeraars / Informatie

Om goede zorg optimaal te kunnen bieden is samenwerken van groot belang. De zorgverzekeraar is in deze samenwerking een belangrijke speler. Niet alleen voor de vergoeding van uw zorg, maar zeker ook voor het stimuleren van kwaliteit. Het Fysiotherapeutisch Instituut onderhoudt met alle zorgverzekeraars een goede relatie, we hebben derhalve met alle zorgverzekeraars een contract. Samen met de zorgverzekeraar werken we aan een kwalitatief goede zorg voor u! Het Fysiotherapeutisch Instituut is sinds januari 2008 HKZ/ ISO 9001 gecertificeerd. Dit keurmerk biedt een basisgarantie voor kwaliteit. Een gecertificeerde praktijk heeft het werk zodanig georganiseerd, dat aan alle voorwaarden is voldaan om optimale zorg te kunnen leveren. Het perspectief van de cliënt is daarbij altijd het vertrekpunt.

Wat is een Basisverzekering?

De basisverzekering is een verplichte ziektekostenverzekering en dekt de kosten voor de meest voorkomende geneeskundige zorg. Voor de basisverzekering geldt een verplicht eigen risico. Een aanvullende verzekering dekt zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. Bijvoorbeeld tandarts, therapieën, brillen, alternatieve geneeswijze en zelfzorggeneesmiddelen. In tegenstelling tot de basisverzekering is een aanvullende verzekering niet verplicht. Afhankelijk van uw zorgbehoefte en risico’s in de toekomst kunt u al dan niet een passende aanvullende verzekering afsluiten.

Behandeling klachten van Chronische Lijst

Bij aandoeningen van de chronische lijst, zullen de eerste 20 behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoedt worden. Wanneer u niet voldoende aanvullend verzekerd bent dient u de behandelingen tot aan 20 behandelingen zelf te betalen. Dit geldt per aandoening (van de lijst) en ongeacht het moment waarop de behandelingen zijn gestart. Het gaat om de eerste 20 behandelingen. Na die eerste 20 behandelingen worden alle behandelingen, voor de voor die aandoening geldende termijn, verder uit de basisverzekering vergoed. Bij een aantal aandoeningen, bijvoorbeeld vervanging van een knie, geldt een termijn waarbinnen de behandelingen uit de basisverzekering wordt vergoed. Deze termijn begint bij de eerste behandeling. Let op: elk jaar dient u eerst uw (verplicht + eventueel vrijwillig) eigen risico te betalen. Dit geldt voor alle kosten van zorgverleners, behalve de huisarts, de wijkverpleegkundige en de verloskundige. In de praktijk zijn dit vaak de kosten van fysiotherapeut en/of apotheker.
Kinderen tot 18 jaar gelden andere voorwaarden. Voor uw kind worden de eerste 18 behandelingen altijd vergoed vanuit de basisverzekering. Daarna kan er nog vergoeding plaatsvinden vanuit de aanvullende verzekering van de ouders.
 

Vergoeding fysiotherapie 2018

Bekijk de vergoedingen per zorgverzekeraar

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!