Ga terug

Voeding en Bewegen

Afvallen op een gezonde manier en begeleidt worden door een fysiotherapeut en een dietiste? Het Fysiotherapeutisch Instituut en diëtistepraktijk Sylvia van Dalen hebben een 3 maanden durend programma ontwikkeld dat voeding en verantwoord bewegen samenbrengt. Wij willen u intensief begeleiden en uw lifestyle veranderen. U leert hoe u gezonder kunt gaan leven op het gebied van voeding en bewegen.

Fysiotherapeut:

In de cursusperiode zal een fysiotherapeut van het Fysiotherapeutisch Instituut u gaan adviseren en begeleiden in verantwoord bewegen. U krijgt een op maat trainingsprogramma voor tijdens de training in onze trainingsruimte en advies om zelfstandig te gaan bewegen.

Dietist:

U heeft in de cursusperiode 8 x een bijeenkomst die geleidt wordt door een diëtist. Zij gaat met u actief aan de slag met uw eetgedrag met behulp van het voedingsdagboek. Verder komen onder andere knelpunten bij het afvallen, typen eetgedrag en motivatie aan de orde.
Ervaring leert dat gemiddeld 4-5 kg gewichtsafname realistisch is in dit traject.

De Spelregels:

  • U heeft een BMI van >25
  • U heeft een verwijzing van de huisarts met daarop aangegeven welke lichamelijke klachten u ondervindt als gevolg van overgewicht en verminderde belastbaarheid. Hierdoor kunt u gebruik maken van de vergoeding door de zorgverzekeraar
  • Ook voor de dietiste heeft u een aparte verwijzing nodig wanneer u voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking wil komen.
  • U sport in totaal 16x onder begeleiding van een fysiotherapeut in een periode van 3 maanden
  • U krijgt een gratis voedingsdagboek

Vergoeding via zorgverzekeraar:

Fysiotherapie:                  5 behandelingen
Dietiste:                             basisverzekering
(eventueel ten laste van uw eigenrisico €60,-)

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!