Ga terug

Fysiotherapie bij bekkenklachten

Bekkengerelateerde fysiotherapie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

Fysiotherapie bij bekkenklachten is een behandeling binnen de fysiotherapie die zich richt op mensen met gezondheidsproblemen in de bekkenregio. Onder de bekkenregio wordt verstaan de spieren van de bekken en de bekkenbodemspieren, de bekkenorganen (blaas, baarmoeder, darmen), de lage rug regio en de heupen.

De klachten komen voor in het bekkengebied en buik. Deze kunnen zeer hinderlijk zijn. Het gaat om klachten m.b.t. de urologie, gyneacologie, proctologie (betreft de darmen) en seksuologie. De therapie richt zich op klachten bij mannen en vrouwen in het buik- en bekkengebied. Met welke klachten kunt u bij ons terecht?

Bekkenpijn

 • In de periode rond en na de zwangerschap en bevalling

Plasklachten:

 • Ongewild verlies van urine
 • Niet te onderdrukken aandrang om te plassen

Ontlastingsklachten:

 • Ongewild verlies van ontlasting;
 • Niet te onderdrukken aandrang om te ontlasten;
 • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting;

Verzakkingen:

 • Van blaas, baarmoeder of darmen;

Pijnklachten:

 • Pijn in de onderbuik, lies, rond de anus of de geslachtsdelen;
 • Pijn bij gemeenschap, als de klachten samenhangen met de bekkenbodem;
 • Begeleiding bij operaties in de onderbuik;
 • Oorzaken van de klachten

Mannen, vrouwen en kinderen kunnen klachten krijgen doordat de bekkenbodem niet goed functioneert. De klachten ontstaan bijvoorbeeld na een bevalling of tijdens de overgang, na meerdere blaasontstekingen, of na een buik- of prostaatoperatie. Soms hangen de problemen samen met medicijngebruik, met andere ziektes of met psychische factoren. Er is vaak sprake van een combinatie van oorzaken.

De behandeling

Het eerste bezoek bij de therapeut bestaat uit een intake. Daarbij worden uw klachten in kaart gebracht. Vervolgens leggen wij u uit wat deze klachten betekenen, wat de fysiotherapeut hiermee kan doen en wat u er zelf in de loop van de tijd aan kunt doen.

Bij een volgende afspraak beginnen we met de oefentherapie. Het doel van deze behandelingen is om de bekkenbodemspieren zo optimaal mogelijk te laten functioneren en/of een goede stabiliteit van het bekken te realiseren.

Als u nog vragen heeft of meer informatie wilt hebben over de fysiotherapie bij bekkenklachten neemt u dan contact met ons op.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?