Marlies van der Haar

Naam: Marlies van der Haar

Opleiding: (Algemeen)fysiotherapeut

Jaar van afstuderen: 2000

Werkzaam bij het Fysiotherapeutisch Instituut sinds: 2001

Eerdere werkzaamheden

2000-2001 waarneming Fysiotherapeutisch Instituut 2000-2001 waarneming Fysiotherapie praktijk in wageningen 2000-2001 waarneming Verpleeghuis Oosterbeek/Renkum

Opleidingen / Interesses

Na het afronden van mijn opleiding tot algemeen fysiotherapeut in 2000 ben ik al vrij snel gaan werken bij het Fysiotherapeutisch Instituut in Arnhem. Daar werk ik alweer heel wat jaartjes met heel veel plezier.

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut houd ik mij, naast algemeen fysiotherapeut, vooral bezig als oedeemtherapeut. Ik behandel/ begeleid als Oedeemtherapeut mensen met lip- en Lymfoedeem. De grootste groep mensen met lymfoedeem die ik behandel zijn mensen die lymfoedeem krijgen in arm en/of romp of andere delen van het lichaam als gevolg van de behandeling van kanker (schade door operatie en/of bestraling). Daarnaast geef ik ook regelmatig ademhaling- en ontspanningstherapie aan mensen met hyperventilatie- en spanning gerelateerde klachten. Naast de behandelingen in de praktijk behandel ik ook veel mensen aan huis.

Daarnaast ben ik ook actief in het Oncologie Netwerk Presikhaaf, welke mijn collega Monique Kuhlman en ik in 2017 hebben opgericht. Een netwerk dat bestaat uit professionele zorgaanbieders die mensen in de regio Presikhaaf ondersteunt tijdens de verschillende fases binnen het ziekteproces van kanker.

Dit netwerk heeft enerzijds als doel dat de zorgverleners rondom de oncologische cliënt op

Presikhaaf goed van elkaars competenties en specialisaties op de hoogte zijn en anderzijds dat deze Oncologische cliënt gemakkelijker de benodigde zorg kan vinden dichtbij huis of zelfs aan huis.

Mijn werk bij het Fysiotherapeutisch instituut

Ik werk met heel veel plezier bij Het Fysiotherapeutisch Instituut. We werken met een groot, leuk en vakkundig team met ieder zijn eigen specialisaties. Hierdoor werken we nauw samen en is het mogelijk om elke patiënt een kwalitatieve, persoonlijke en adequate behandeling te geven tav klachten van het bewegend functioneren.

Opleidingen

  • Algemeen Fysiotherapie (2000)
  • Oedeemfysiotherapie (2003)
  • Ademhaling- en ontspanningstherapie (2003)
  • Lymf Taping (2007)
  • Medical taping (2011)

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?