Voelt u zich benauwd bij inspanning? Hebt u last van hoestbuien? U denkt misschien dat het beter is om lichamelijke activiteit te vermijden en daarmee uw benauwdheid te verminderen. Het omgekeerde is echter waar!

Het is juist extra belangrijk dat u beweegt wanneer u chronische bronchitis of longemfyseem hebt (kortweg COPD). Als u minder beweegt, krijgt u juist eerder klachten en nemen uw mogelijkheden steeds verder af.

Het Fysiotherapeutisch Instituut in Arnhem heeft een deskundige fysiotherapeut die u kan helpen voldoende te blijven bewegen om zo uw gezondheid te verbeteren. U leert verantwoord bewegen volgens de laatste evidentie en onderzoeken op het gebied van COPD. Dit houdt in dat u een trainingsprogramma krijgt gericht op het trainen van uw conditie, kracht en coördinatie. De training richt zich op uw persoonlijke situatie die vooraf samen met uw wensen en behoeften wordt doorgesproken tijdens een inleidend gesprek

Trainingsprogramma:

Samen met de fysiotherapeut bepaalt u de opbouw van uw beweegprogramma. Daarbij wordt erop gelet dat u niet te zwaar wordt belast en niet uw grenzen overschrijdt. De opbouw is ook afhankelijk van wat u aan het eind van het programma wilt bereiken. U bespreekt regelmatig uw individuele vorderingen met uw fysiotherapeut. Trainen gebeurt individueel of in zeer kleine groepen van max 3 personen. Dit om optimale begeleiding te kunnen geven. Er wordt ook informatie gegeven over bewegen en gezondheid. Deelnemers vinden het vaak prettig om onderling ervaringen uit te wisselen en elkaar te steunen en te motiveren. Tijdens het beweegprogramma COPD leert u zelfstandig en gezond te bewegen.

Aanmelden:

Wilt u zich met COPD klachten aanmelden bij het Fysiotherapeutisch Instituut? Klik dan hier.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!