Ga terug

Medical tape / kinesiotape bij Gekneusde ribben

Medical tape / kinesiotape wordt door het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem gebruikt om de pijnklachten bij een gekneusde rib te onderdrukken. Een gekneusde rib is echt geen pretje.
Dingen die je normaal gesproken zonder problemen kunt doen zoals aankleden, douchen tuinieren worden ineens een enorme opgave. Het liefst doe je het niet meer als je rib gekneusd is.
Een mens heeft 12 paar ribben. Deze beschermen je organen in je borstregio. De ribben zijn via gewrichtjes bevestigd aan je wervels waardoor ze kunnen bewegen op het moment dat je in- en uitademt… Daardoor kan het dus zijn dat wanneer je inademt de pijn toeneemt.

Gekneusde ribben worden doorgaans veroorzaakt door een val of klap, een (contact)sport of door overmatig hoesten bij een infectie van de luchtwegen.
Een stoot tegen de borst leidt tot de gekneusde rib. De ribben worden dan tegen de omliggende spieren geduwd. Door de hoge druk ontstaat de blessure, aan één of meerdere ribben.
Het vlies rondom de ribben en bijvoorbeeld het bindweefsel is erg gevoelig wanneer er een kneuzing ontstaat.
Door te tapen kun je het bindweefsel rondom de ribben beïnvloeden zodat het steviger aanvoelt en de pijn kan worden verminderd.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!