Ga terug

Lymfetaping

Lymfe is een helder vocht dat circuleert in en rondom de weefsels van het lichaam. Via lymfevaten en lymfeknopen worden afvalstoffen uit de weefsels weggevoerd.
Lymfoedeem ontstaat door een abnormale ophoping van eiwitten en vocht in het lichaam. Het evenwicht tussen aanvoer en afvoer van vocht is verstoord geraakt. Dit kan leiden tot verschillende klachten, zoals: zwelling, vermoeid en zwaar gevoel, moeite met bewegen, pijn, infecties en huidafwijkingen.

Wat is Lymf Taping?
Lymf Taping is een vorm van tapen waarbij het lymfevocht kan worden afgevoerd. Bij het Fysiotherapeutisch Instituut wordt dit vooral toegepast door onze Oedeemtherapeuten Marlies en Monique die deze vorm van tapen gebruiken bij het ondersteunen van de behandeling

De tape wordt in smalle stroken aangelegd om het vocht te stimuleren weg te trekken uit het gebied waar de ophoping plaatsvind. Doordat het op de huid geplakt zit kan het 24uur per dag de afvoer van vocht stimuleren. De tape zorgt ervoor dat het prelymf(vrij vocht tussen de cellen) makkelijker kan worden opgenomen en makkelijker naar de grotere lymfvaten getransporteerd kan worden.

Lymf Taping in combinatie met manuele behandeling
Het effect van Lymf Taping vindt vooral plaats in de bovenste laag van de huid, terwijl met Manuele Lymf Drainage ook diepere handgrepen kunnen worden toegepast.
De Manuele Lymf Drainage werkt zo als voorbereiding voor een effectieve Lymf Taping behandeling, waarbij Tape zorgt voor 24-uurs-drainage.

Lymf Taping na een ongeval of operatie
Na een ongeval of na een operatie ontstaat een zwelling in het weefsel door toename van vocht tussen de cellen. Hierdoor stijgt de weefseldruk, waardoor pijn ontstaat. Door de lokale zwelling bij een weefselirritatie zo snel mogelijk tegen te gaan, komt de bloedcirculatie weer op peil en kan het weefsel sneller herstellen. Bij vrijwel alle vormen van weefselschade of blessures is toepassing van Lymf Taping daarom aan te bevelen.

Wilt u meer informatie over lymfetaping en wat het voor u kan doen?
Neem dan contact op met het Fysiotherapeutisch Instituut

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!