Ga terug

Mulligan Mobilisatie

Pijnloos en eenvoudig gewrichten behandelen

“Bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem maken wij gebruik van Mulligan mobilisaties als onderdeel van onze behandeling. Een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut Brian Mulligan heeft eind jaren 80 en begin jaren 90 een eigen unieke behandelmethode ontwikkeld om klachten aan gewrichten te behandelen. Het unieke aan deze werkwijze is dat hij vaak lastig te bestrijden klachten snel en duurzaam kan verbeteren door een 100% pijnloze behandeling.”

Brian Mulligan

Brian Mulligan is een Nieuw-Zeelandse fysiotherapeut, die eind jaren ’80 en begin jaren ’90 een eigen behandelmethode heeft ontwikkeld voor klachten aan de perifere gewrichten, wervelkolom en weke delen (incl.neuraalstructuren), die bestaan op basis van een “positional faulth” of “tracking problem”.

Hypothetisch wordt hierbij aangenomen dat de gelaedeerde structuur door een trauma, immobilisatieperiode etc. een positional fault of tracking problem ontwikkelt, waardoor de structuur niet meer goed spoort.

Een unieke werkwijze

Het unieke aan de werkwijze van Mulligan is dat hij deze, vaak lastig te bestrijden klachten, snel en duurzaam verbetert door in één handeling een beweging met een mobilisatie te combineren. Een groot bijkomend voordeel is dat deze technieken indien geïndiceerd door de patiënt 100% pijnloos kunnen worden ondergaan. Hiermee vormen ze een veilig alternatief voor b.v. manipulaties en de uitspraak “no pain, no gain”, die vaak wordt gehanteerd bij het afzonderlijk mobiliseren en doorbewegen van gewrichten staat dus haaks op het hiervoor genoemde.

Omdat, voor zover bekend, niemand eerder op een systematische wijze deze vorm van behandelen heeft beschreven, mogen deze “Mobilisations with Movement” (MWM’s) Mulligans geesteskind worden genoemd. Voor de wervelkolom heeft hij als aanvulling op de MWM’s de eveneens pijnloze NAG’s (natural apophysical glides) en SNAG’s (sustained natural apophysical glides) ontwikkeld. Hiermee kunnen bewegingsbeperkingen in de wervelkolom vaak op een snelle wijze spectaculair worden verbeterd. Bij alle technieken van Mulligan staat de praktijk voorop en er wordt veelvuldig en innovatief gebruik gemaakt van traktiegordels.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!