Nekklachten

Nekklachten: onderzoek en revalidatie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

De nek is het achterste deel van de hals en bestaat uit 7 nekwervels. Tussen de wervels treffen we de zogenaamde tussenwervelschijven aan. Bewegingen in de nek zijn mogelijk door het samenspel tussen deze structuren, alsmede door het aan- en ontspannen van de verschillende nekspieren. Hierdoor wordt het ook mogelijk om gecombineerde bewegingen te maken, zoals het draaien van de nek.

Nekpijn
Bij bewegingen van de nek is vooral een aantal grote oppervlakkige nekspieren aan het werk. Daarnaast zit diep rondom de wervels in de nek een aantal belangrijke kleine stabiliserende spieren die er onder meer voor zorgen dat het hoofd rechtop blijft staan. Bij een inactieve houding of verminderde activiteit van de stabiliserende nekspieren worden de oppervlakkige spieren overbelast. Dit kan veel spanning en pijn veroorzaken. Vaak wordt de pijn veroorzaakt door een combinatie van factoren. Een slechte lichamelijke conditie in combinatie met repeterende bewegingen, of met stress. Nekklachten kunnen meerdere oorzaken hebben, bijvoorbeeld t.g.v. degeneratie (artrose), een trauma (whiplash), overbelasting of een matige houding. Veel voorkomende nekklachten gaan gepaard met hoofdpijn.

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut

Bij het
Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem staat een gespecialiseerd team tot uw beschikking en u kunt reken op een professionele en persoonlijke aanpak van uw nekklachten.
Het team dat bestaat uit onder andere manueeltherapeuten en sportfysiotherapeuten, die gespecialiseerd zijn in het behandelen van nekklachten. Afhankelijk van uw klachten zal bekeken worden welke behandeling op dat moment het meest noodzakelijk is. Nekklachten kunnen erg pijnlijk zijn en u behoorlijk beperken in het dagelijks leven. We starten uiteraard eerst met een goed onderzoek en analyse van uw nekklacht. We willen weten waar uw klachten vandaan komen en welke lichamelijke ongemakken u daardoor heeft.

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij rugklachten, die aangepast worden aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Op basis van het onderzoek en analyse van uw rugklachten gaan we samen met u een behandelplan samenstellen om uw nek optimaal te kunnen revalideren. U staat met uw klacht bij ons centraal, derhalve zal na de analyse van het onderzoek een zo optimaal mogelijke behandeling worden samengesteld. Dit kan betekenen dat meerdere therapeuten u helpen met uw klacht aangezien elke therapeut gespecialiseerd is op zijn/haar vakgebied.

Het nekteam van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem zal u begeleiden en ondersteunen. Samen met u zullen we de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe, stabiliserende nekspieren verbeteren. Daarnaast zult u zich bewuster worden van de positie en houding van uw nek.
Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een actieve aanpak. Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren.

Gedurende uw programma wordt u begeleid door het nekteam van het Fysiotherapeutisch Instituut. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de trainingsruimte of in een aparte behandelruimte.

Het Fysiotherapeutisch Instituut streeft er naar en verwacht dat door het volgen van het revalidatieprogramma uw klachten wellicht voorgoed zullen verdwijnen en het resultaat blijvend zal zijn.

Revalideren na een nekoperatie?

U wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Dat kan bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem. Maak een afspraak voor een gratis uitleg over onze revalidatie. Klik hier.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?