Knierevalidatie 65+

Knieklachten: onderzoek en revalidatie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem
Artrose is verlies van de hoeveelheid en vermindering van de kwaliteit van gewrichtskraakbeen. Kraakbeen zorgt voor het soepel laten bewegen van gewrichten. Daarnaast helpt kraakbeen ook bij het opvangen van druk op het gewricht. Als het kraakbeen beschadigd raakt, verminderen deze eigenschappen van het kraakbeen, waardoor klachten optreden, deze klachten uitten zich meestal in (start)stijfheid en pijn in het gewricht.

De oorzaak van artrose is meestal niet duidelijk, wel zijn er een aantal duidelijke ontstaansmechanismen bijvoorbeeld na een forse overbelasting van het kraakbeen door meniscusproblemen bij voetballers of bij stoornissen door aanleg(bijvoorbeeld heupdysplasie) of na een langdurige ontsteking van een gewricht zoals bij reuma.De klachten zullen voornamelijk optreden op latere leeftijd, alhoewel er ook mensen zijn die op jonge leeftijd artroseklachten hebben. Beschadigingen van het kraakbeen zijn veelal onomkeerbaar.
Wanneer de klachten(pijn en bewegingsbeperking) als gevolg van slijtage steeds erger worden kan een orthopeed in het ziekenhuis besluiten om een nieuwe knie te plaatsen.
De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem staat een gespecialiseerd team tot uw beschikking op het gebied van knieklachten bij ouderen. Een team dat onder andere bestaat uit revalidatiefysiotherapeuten, manueeltherapeuten en oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van knieklachten. Afhankelijk van uw klachten zal bekeken worden welke behandeling op dat moment het meest noodzakelijk is. Slijtageklachten van de knie maar ook de revalidatie na het plaatsen van een nieuwe knie kan door ons team worden behandeld. Het Fysiotherapeutisch Instituut is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw knieklachten, en u een up-to-date revalidatieprogramma, na bijvoorbeeld een nieuwe knie, aan te bieden

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij knieklachten, die aangepast worden aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Het knieteam van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem zal u hierbij begeleiden en ondersteunen.

Met de uitkomsten van het knieonderzoek stellen we samen een behandelplan op. In dit plan worden de te verwachten resultaten vastgelegd en wordt aangegeven hoe en wanneer we deze resultaten gaan behalen. Het Fysiotherapeutisch Instituut staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren.

Revalideren na een knieoperatie?

U wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Dat kan bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem. Maak een afspraak voor een gratis uitleg over onze behandeling en revalidatie.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!