Knieklachten

Knieklachten: onderzoek en revalidatie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

Globaal wordt de knie gevormd door drie botstructuren, te weten: het bovenbeen (femur), het onderbeen (tibia) en de knieschijf (patella). Rond de knie ligt een gewrichtskapsel, dat omgeven wordt door twee banden, die voor zijdelingse stabiliteit van de knie zorgen. Binnen de knie liggen de voorste en  achterste kruisband. Zij voorkomen dat het onderbeen naar voren of naar achteren verschuift. Daarnaast voorkomen de kruisbanden dat er bepaalde draaibewegingen mogelijk zijn tussen het onder- en bovenbeen. In de knie bevinden zich tussen het bovenbeen en het onderbeen de binnen en buiten meniscus. Dit zijn twee halve maanvormige schijfjes van zacht kraakbeen. De menisci zorgen ervoor dat ze de smering van de knie optimaliseren omdat ze de vorm van de knie volgen.

Knieklachten
Knieklachten ontstaan vaak door overbelasting of als gevolg van een val of ongeluk. Veel knieklachten zijn vaak sport gerelateerd, maar ook binnen de algemene dagelijkse activiteiten kunnen deze ontstaan en voor de nodige beperkingen zorgen. Knieklachten kunnen variëren van aanhoudende pijn tot een instabiel gevoel, stijfheid of zelfs het blokkeren van de knie. Samen met het knieteam van het Fysiotherapeutisch Instituut proberen we de oorzaken zo goed mogelijk in kaart te brengen en een oplossing voor de lange termijn te bieden.

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem staat een gespecialiseerd team tot uw beschikking op het gebied van knieklachten. Een team dat onder andere bestaat uit sportfysiotherapeuten, manueeltherapeuten en oedeemtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van knieklachten. Afhankelijk van uw klachten zal bekeken worden welke behandeling op dat moment het meest noodzakelijk is. Diverse knieklachten kunnen door onze team worden behandeld ( van nieuwe knie (TKP) of voorstekruisband-/meniscusoperatie tot aan een kneuzing). Het Fysiotherapeutisch Instituut is in staat om volgens de laatste evidentie, gericht onderzoek te doen naar de oorzaak van uw knieklachten. Het onderzoek kan eventueel worden aangevuld met een specifieke metingen voor bijvoorbeeld kracht, dit wordt in samenwerking met sport medisch centrum Papendal gedaan op de Cybex (krachtmeting).

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij knieklachten, die aangepast worden aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen. Het knieteam van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem zal u hierbij begeleiden en ondersteunen.

Met de uitkomsten van het knieonderzoek stellen we samen een behandelplan op. In dit plan worden de te verwachten resultaten vastgelegd en wordt aangegeven hoe en wanneer we deze resultaten gaan behalen. Het Fysiotherapeutisch Instituut staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren.

Revalideren na een knieoperatie?

U wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Dat kan bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem. Maak een afspraak voor een gratis uitleg over onze behandeling en revalidatie.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!