Heup – en knieartrose

Artrose is verlies van de hoeveelheid en vermindering van de kwaliteit van gewrichtskraakbeen. Kraakbeen zorgt voor het soepel laten bewegen van gewrichten. Daarnaast helpt kraakbeen ook bij het opvangen van druk op het gewricht. Als het kraakbeen beschadigd raakt, verminderen deze eigenschappen van het kraakbeen, waardoor klachten optreden, deze klachten uitten zich meestal in (start)stijfheid en pijn in het gewricht.

De oorzaak van artrose is meestal niet duidelijk, wel zijn er een aantal duidelijke ontstaansmechanismen bijvoorbeeld na een forse overbelasting van het kraakbeen door meniscusproblemen bij voetballers of bij stoornissen door aanleg(bijvoorbeeld heupdysplasie) of na een langdurige ontsteking van een gewricht zoals bij reuma.

De klachten zullen voornamelijk optreden op latere leeftijd, alhoewel er ook mensen zijn die op jonge leeftijd artroseklachten hebben. Beschadigingen van het kraakbeen zijn veelal onomkeerbaar. Wel kan het functioneren van het gewricht worden verbeterd door oefeningen te doen. De professionals van het Fysiotherapeutisch Instituut kunnen u hiermee helpen. Zij kunnen een persoonlijk revalidatieplan met u opstellen om de stabiliteit van de knie of heup te verbeteren en de ‘smering’ van het gewricht te verbeteren.

Wilt u meer informatie over het revalideren bij knie- en/of heupartrose neem dan contact met ons op. Klik hier.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?