Enkelblessures bij Kinderen / Tieners

Traumatische Enkel-/voet klachten

Blessures tijdens sport komen bij tieners redelijk vaak voor, dit komt waarschijnlijk doordat tieners onderling flink verschillen in gewicht en kracht, maar toch allemaal samen hetzelfde spelen. Een van de klachten die bij tieners vaak voorkomen zijn voet-/enkelklachten. De meest voorkomende enkel-/voetklachten zijn een enkelbandletsel, een enkelbreuk of een breukje in een middenvoetsbeentje. Aan het natuurlijk herstel van een bandje of van bot kunnen wij niet veel doen. Wel kan een fysiotherapeut van Het Fysiotherapeutisch Instituut advies geven hoe de enkel zo optimaal mogelijk kan herstellen. Zo kan er advies gegeven worden over wanneer en op welke manier er weer belast mag worden en welke oefeningen goed zijn om de stabiliteit van de enkel weer goed te krijgen.

Fysiotherapeuten bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunnen de problemen van de voeten en enkels tijdens een onderzoek in kaart brengen. De Fysiotherapeut kan bijvoorbeeld zien of de stand van de voeten en/of enkels goed is. Deze kunnen bijvoorbeeld doorgezakt zijn of juist te hol. Met specifieke oefeningen kunnen de klachten (deels) worden weggenomen.

Samen met onze deskundige fysiotherapeut zal een plan van aanpak worden gemaakt om de knieklachten aan te pakken.

Het Fysiotherapeutisch Instituut staat voor een actieve aanpak! Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren. 

Wanneer de voet-/enkelklacht ondersteuning nodig heeft van een inlegzool kunnen we contact opnemen met de podotherapeut Mouchart in ons gezondheidscentrum:

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!