Enkel- en voetrevalidatie

Enkel-/voetklachten: onderzoek en revalidatie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem
Het enkelgewricht bestaat uit drie botdelen: het kuitbeen (fibula), het scheenbeen (tibia) en het bovenste sprongbeen (talus). Rond de enkel ligt een gewrichtskapsel. Het gewrichtskapsel van de enkel wordt verstevigd door een complex van gewrichtsbanden en pezen, die voor stabiliteit van de enkel zorgen. De voet is onder te verdelen in drie gebieden namelijk de voorvoet (deze bestaat uit middenvoetsbeentjes en de tenen), middenvoet (deze bestaat uit het hielbeen en onderste spronggewricht) en achtervoet(deze bestaat uit sprongbeen en hielbeen.

Enkelklachten
Zoals alle gewrichten is de enkel een compromis tussen flexibiliteit en stabiliteit. Enkelklachten komen voor wanneer dit compromis wordt doorbroken. Vaak betreft dit het verrekken of scheuren van de enkelbanden door een acute beweging. Klachten aan de achillespees behoren ook tot de enkelklachten.

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut
Bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem staat een gespecialiseerd team tot uw beschikking en u kunt reken op een professionele en persoonlijke aanpak van uw enkel- en voetklachten. (Sport)fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van enkel- en voetklachten.   Afhankelijk van uw klachten zal bekeken worden welke behandeling op dat moment het meest noodzakelijk is. Enkelklachten kunnen in het dagelijks leven voor veel ongemak zorgen maar vaker uitten de klachten zich in sportsituaties waarbij veel van de enkel en voet wordt gevraagd We starten uiteraard eerst met een goed onderzoek en analyse van uw enkel- en voetklachten, we willen weten waar uw klachten vandaan komen en welke lichamelijke ongemakken u daardoor heeft.

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft meerdere specifieke behandelprotocollen bij enkel- en voetklachten, die aangepast worden aan uw mogelijkheden en persoonlijke doelstellingen (denk aan sport ed.). Op basis van het onderzoek en analyse van uw klachten gaan we samen met u een behandelplan samenstellen om uw enkel en voet optimaal te kunnen revalideren. U staat met uw klacht bij ons centraal, derhalve zal na de analyse van het onderzoek een zo optimaal mogelijke behandeling worden samengesteld. Dit kan betekenen dat meerdere therapeuten u helpen met uw klacht aangezien elke therapeut gespecialiseerd is op zijn/haar vakgebied. Het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem zal u begeleiden en ondersteunen. Samen met u zullen we de beweeglijkheid, coördinatie en de kracht van de spieren rondom de enkel gaan verbeteren.

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een actieve aanpak. Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van u actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of smartphone worden bekeken zodat u op elk moment uw oefenprogramma bij de hand heeft. Uiteraard kan er ook een papieren programma worden meegegeven

Wanneer uw kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt u kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat u uw oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren. 

Gedurende uw programma wordt u begeleid door (sport)-fysiotherapeut van het Fysiotherapeutisch Instituut. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de trainingsruimte of in een aparte behandelruimte.

Het Fysiotherapeutisch Instituut streeft er naar en verwacht dat door het volgen van het revalidatieprogramma uw klachten zullen wellicht voorgoed verdwijnen en het resultaat blijvend zal zijn.

Revalideren na een enkel/voet operatie?
U wordt binnenkort geopereerd en wilt nadien zorgeloos revalideren onder gespecialiseerde begeleiding? Dat kan bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem. Maak een afspraak voor een gratis uitleg over onze revalidatie. Klik hier.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?