Diabetes Beweegprogramma

Trainingsprogramma Word actief…en blijf gezond bij Diabetes.
Heeft u moeite om uw bloedsuikerspiegel op peil te houden? Bent u bang dat u klachten krijgt als gevolg van een hypo als u zich inspant? Weet u dat u meer controle over uw lichaam kunt krijgen als u meer beweegt? Bewegen is gezond en helpt klachten bij diabetes verminderen en voorkomen. Bovendien vermindert het de kans op hart- en vaatziekten. Bewegen is belangrijk, word actief ….. en blijf gezond!

Elke dag verantwoord bewegen.
Speciaal voor mensen met diabetes type 2 heeft het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem een beweegprogramma voor mensen met diabetes ontwikkeld. U doorloopt het beweegprogramma samen met een speciaal hiervoor gespecialiseerde fysiotherapeut

Tijdens het programma werkt u samen met een professional van het Fysiotherapeutisch Instituut om gezond en verantwoord te bewegen. Het beweegprogramma zorgt voor inzicht en controle over uw bloedglucosewaarde tijdens bewegen, betere conditie en verantwoord bewegen!

Wat is diabetes?
Alle voedingsstoffen die we dagelijks binnenkrijgen, worden in het lichaam omgezet in brand- en bouwstoffen. Zo worden koolhydraten (een verzamelnaam voor zetmeel en suikers) in het lichaam omgezet in glucose. Via het bloed wordt de glucose vervoerd naar verschillende organen. Om toegang te krijgen tot de organen is insuline nodig. Bij mensen met diabetes maakt de alvleesklier geen of weinig insuline aan of werkt de door het lichaam aangemaakte insuline onvoldoende. De bloedglucosewaarde (hoeveelheid suiker) in het bloed is daardoor hoger dan normaal.

Klachten bij diabetes :
Een hoge bloedglucosewaarde kan allerlei klachten veroorzaken, zoals dorst, veel plassen en vermoeidheid. Bewegen is voor mensen met diabetes extra belangrijk, omdat hierdoor de bloedglucosewaarde in het bloed wordt verlaagd en de insuline beter zijn werk kan doen. Wanneer de hoeveelheid glucose in het bloed te ver daalt, kan dit leiden tot een ‘hypo’.
Een hypo herkent u aan: transpireren, bleek zien, onduidelijk praten, een hongerig gevoel, gapen, prikkelingen om de mond, beven en stemmingsveranderingen (koppig, prikkelbaar, stuurs).

Diabetes type 2 ::
Er zijn verschillende typen diabetes. Bij mensen met diabetes type 2 maakt de alvleesklier onvoldoende insuline aan, of de insuline werkt onvoldoende. Daardoor nemen de cellen de glucose uit het bloed onvoldoende op. Diabetes type 2 komt vaak voor bij mensen die ouder zijn dan veertig jaar, het zogenaamde ‘ouderdomssuiker’. Speciaal voor deze doelgroep is het beweegprogramma diabetes type 2 ontwikkeld.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!