Wanneer naar de fysiotherapeut?

  Wanneer naar de fysiotherapeut?

  U kunt altijd naar de fysiotherapeut met verschillende lichamelijke klachten die worden ervaren tijdens het bewegen of aannemen van bepaalde houdingen. Echter betekent dat niet dat een fysiotherapeut altijd iets kan betekenen. Soms worden mensen doorgestuurd naar de huisarts als de klachten niet door de fysiotherapeut te behandelen zijn. En soms wordt iemand juist vanaf de huisarts doorgestuurd naar de fysiotherapeut.

  Geen verwijzing nodig

  Om naar de fysiotherapeut te gaan is er geen verwijzing meer nodig van de huisarts. Er is namelijk vrije toegankelijkheid (DTF, Directe Toegang Fysiotherapie). Huisartsen geven nog wel verwijzingen omdat ze zo de fysiotherapeut op de hoogte kunnen stellen van hun bevindingen of advies.

  Verzekerd voor fysiotherapie?

  Het hangt af van uw zorgverzekering of u verzekerd bent voor fysiotherapie. Via enkel de basisverzekering bent u niet verzekerd voor fysiotherapie. Controleer bij uw eigen zorgverzekering voor hoeveel sessies fysiotherapie u bent verzekerd, vaak 6, 12 of 25 keer.

  Vrije tarieven

  De tarieven voor fysiotherapie zijn vrij. Dat betekent dat fysiotherapeuten hun eigen tarieven mogen bepalen.

  Voor welke klachten bij de fysiotherapeut terecht?

  Een fysiotherapeut is eigenlijk een bewegingsdeskundige. Met andere woorden: alles wat met ons fysiek gestel te maken heeft, qua beweging. Echter kan een fysiotherapeut zich ook specialiseren, voorbeelden: kinderfysiotherapie, manueel therapie, oedeemfysiotherapie en zo nog meer. Dus voor alle klachten die met beweging te maken hebben kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Een kleine opsomming van de mogelijke klachten:

  • Postoperatieve klachten
  • Overbelastingsklachten
  • Chronische klachten
  • Sportletsels
  • Neurologische klachten

  Over Fysiotherapeutisch Instituut

  Fysiotherapeutisch Instituut is gevestigd in Arnhem. Wij bieden een compleet team van fysiotherapeuten die ervoor zorgen dat u zo optimaal mogelijk wordt behandeld. Uw klachten staan bij ons centraal. Dit betekent dat we de best mogelijke fysiotherapeutische zorg inzetten om u zo deskundig mogelijk te helpen met uw klachten.

  Comments are closed.