Ga terug

Houdingsproblematiek

Er is een oprukkend fenomeen bij kinderen en jongeren: de Gameboyrug. Kinderen zitten tegenwoordig vaak kromgebogen boven hun smartphones, nintendo’s of tablets. Hierdoor ontwikkelen ze een kromme, vergroeide rug. Al 40% van de jongeren loopt met een rug van een 40-jarige.

Wanneer een kind in de groei lange tijd voorovergebogen zit zal dit een grotere druk geven aan de voorzijde van de wervels. Hierdoor worden de wervels hier dunner ten opzichte van de achterzijde en zal de rug krom gaan groeien. Het lichaam gaat zich aanpassen aan de functie die hem wordt gegeven

Je ziet nu al jongeren lopen met een dergelijk fenomeen: ze lopen met een ronde rug, door in evenwicht te blijven hangt hun hoofd naar voren. Daarnaast gaan ze met hun bekken naar voren staan, waardoor hun billen lijken te verdwijnen. Ook veranderd de stand van hun knieën naar een O-stand.

Een manier om het kromgroeien tegen te gaan is liggend te spelen met de spelcomputer. Jongeren moeten bewust gemaakt worden over de gevaren van een slechte houding. Daarnaast moeten ze meer en beter gaan bewegen.

De Fysiotherapeuten van het Fysiotherapeutisch Instituut zijn gespecialiseerd om mensen en ook jongeren te adviseren met betrekking tot het aannemen van een correcte houding en welke gerichte oefeningen / trainingen ze moeten doen om problemen tegen te gaan. Ze moeten zich bewust worden dat een slechte houding op den duur zal leiden tot blijven rugproblemen.

Voor informatie en advies over houding kunt u contact opnemen met het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem. Klik Hier

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?