Annet de Jong

Naam: Annet de Jong

Opleiding:

Jaar van afstuderen: 1982

Werkzaam bij het Fysiotherapeutisch Instituut sinds: 2020

Eerdere werkzaamheden

1984-2019: eerstelijns praktijken in Amsterdam, Leiden en Haarlem 2009-heden: Hogeschool Utrecht

Opleidingen / Interesses

Na 36 jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt in de Randstad (in wijken die erg lijken op Presikhaaf!) ben ik kort geleden neergestreken in dit deel van het land. Al snel na mijn afstuderen raakte ik geïnteresseerd in de verbinding tussen lichaam en geest. Gedachten, emoties, stemming, omstandigheden….. dat alles heeft invloed op het bewegende lijf. Om deze zaken meer bij de behandeling te betrekken heb ik diverse nascholingen gevolgd.
Een beweegprobleem is vaak een ingewikkelde puzzel. Ik loop graag een stukje met u mee om deze puzzel te helpen oplossen. Wat kan de achterliggende oorzaak zijn van uw terugkerende klachten? Ons lichaam vertelt ons veel over zaken als stress of ongezonde gewoontes. Als we deze taal van ons lichaam serieus nemen en beter begrijpen kunnen we ook beter voor onszelf zorgen. Zo geven bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen meer controle over uw lichaam en rust in uw dag.
U kunt bij mij terecht voor (onbegrepen) pijnklachten, vermoeidheid, burnout, duizeligheid, klachten door piekeren of angst en voor slaapproblemen. Ik maak gebruik van verschillende methodes, waaronder pijneducatie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT); mindfulness (MBSR); autogene training; progressieve relaxatie; adem-oefentherapie van van Dixhoorn; motivational interviewing; graded activities en exposure in vivo. Ik werk graag met groepen en kijk uit naar de samenwerking met collega’s en bestaande netwerken in de wijk.
Na een onderzoeksopleiding aan het AMC ben ik sinds 2009 ook als docent verbonden aan de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie op de Hogeschool Utrecht. Hier draag ik mijn praktijkervaring over aan studenten, maar omgekeerd neem ik ook steeds weer nieuwe kennis mee naar de praktijk.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?