Annet de Jong

Naam: Annet de Jong

Opleiding:

Jaar van afstuderen: 1982

Werkzaam bij het Fysiotherapeutisch Instituut sinds: 2020

Eerdere werkzaamheden

1984-2019: eerstelijns praktijken in Amsterdam, Leiden en Haarlem 2009-heden: Hogeschool Utrecht

Opleidingen / Interesses

Na 36 jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt in de Randstad (in wijken die erg lijken op Presikhaaf!) ben ik kort geleden neergestreken in dit deel van het land. Al snel na mijn afstuderen raakte ik geïnteresseerd in de verbinding tussen lichaam en geest. Gedachten, emoties, stemming, omstandigheden….. dat alles heeft invloed op het bewegende lijf. Om deze zaken meer bij de behandeling te betrekken heb ik diverse nascholingen gevolgd.
Een beweegprobleem is vaak een ingewikkelde puzzel. Ik loop graag een stukje met u mee om deze puzzel te helpen oplossen. Wat kan de achterliggende oorzaak zijn van uw terugkerende klachten? Ons lichaam vertelt ons veel over zaken als stress of ongezonde gewoontes. Als we deze taal van ons lichaam serieus nemen en beter begrijpen kunnen we ook beter voor onszelf zorgen. Zo geven bijvoorbeeld ontspanningsoefeningen meer controle over uw lichaam en rust in uw dag.
U kunt bij mij terecht voor (onbegrepen) pijnklachten, vermoeidheid, burnout, duizeligheid, klachten door piekeren of angst en voor slaapproblemen. Ik maak gebruik van verschillende methodes, waaronder pijneducatie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT); mindfulness (MBSR); autogene training; progressieve relaxatie; adem-oefentherapie van van Dixhoorn; motivational interviewing; graded activities en exposure in vivo. Ik werk graag met groepen en kijk uit naar de samenwerking met collega’s en bestaande netwerken in de wijk.
Na een onderzoeksopleiding aan het AMC ben ik sinds 2009 ook als docent verbonden aan de masteropleiding Psychosomatische Fysiotherapie op de Hogeschool Utrecht. Hier draag ik mijn praktijkervaring over aan studenten, maar omgekeerd neem ik ook steeds weer nieuwe kennis mee naar de praktijk.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!

Fysiotherapie-Arnhem

 

Wij hebben 30 april te horen gekregen dat we onze fysiotherapeutische zorg, veilig en verantwoord, mogen gaan opstarten. Daarom gaan wij woensdag 6 mei na Bevrijdingsdag weer open. In eerste instantie zal de fysiotherapie gericht zijn op mensen die toenemende of aanhoudende klachten hebben die door oefeningen, rust en medicatie niet verdwijnen.

Wij hebben onze praktijk zo ingericht dat we zoveel mogelijk voldoen aan de eisen van het RIVM. Daarnaast willen wij u vragen om met een aantal zaken rekening te houden voordat u naar onze praktijk komt.

  • Heeft u griep en of verkoudsheidsklachten blijft u dan thuis
  • Houd rekening met anderen en houd zoveel mogelijk 1,5 m afstand.
  • Kom op tijd. Maximaal 5 minuten voordat de behandeling begint
  • Bij binnenkomst handen desinfecteren
  • Kom alleen. Er kunnen uitzonderingen zijn om met iemand anders te komen bijvoorbeeld bij taalproblemen of bij kinderfysiotherapie.
  • Bij hoesten en/of niezen gebruik papieren zakdoekjes. Deze kunt u na gebruik in de afgesloten pedaalemmer werpen
  • Er kan geen gebruik gemaakt worden van de trainingszaal zonder begeleiding van een fysiotherapeut.
  • Als u komt trainen, kom dan omgekleed naar de praktijk
  • Neem zelf een grote handdoek mee
  • Wanneer u een apparaat of gewichten gebruikt heeft, zou u deze dan willen schoonmaken met de daarvoor bestemde middelen die in de trainingszaal aanwezig zijn? Desinfectiemiddel en papieren doekjes. Deze kunt u na gebruik in de afgesloten pedaalemmer werpen

Bij voorkeur maakt u een afspraak via:
E-mail: info@fysio-instituut.nl
Telefoon: 026-3610057