Maak nu een afspraak

Handtherapie

Handtherapie bij Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem

….Heeft u hand- en/of polsklachten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Een letsel aan uw handen is ingrijpend. Dit betekent vaak meer voor u dan enkel een lichamelijke behandeling

Handtherapie is een specialisatie binnen het vakgebied fysiotherapie en ergotherapie. De handtherapie houdt zich bezig met aandoeningen van o.a. spieren, pezen, botten, zenuwen, huid en gewrichten van de hand en/of pols.

De hand en de pols zijn ingewikkelde gewrichten. Aandoeningen in de handregio kunnen al snel een belemmering opleveren in het dagelijks leven. Een goede behandeling is daarom belangrijk.

Handtherapie is een therapeutische behandeling voor iedereen die door een ongeluk, slijtage of overbelasting zijn of haar hand(en) niet meer op een normale manier kan gebruiken. Het doel van handtherapie is om door middel van adviezen en behandeling ervoor te zorgen dat u uw activiteiten zo snel mogelijk weer kan hervatten.

Het Fysiotherapeutisch Instituut kijkt samen met u welke behandeling het beste bij u past. Aan de hand van een behandelplan en therapie gaan we met u aan de slag om uw hand weer zo goed mogelijk te laten functioneren.
Wij vinden het essentieel dat u zeer snel bij ons terecht kunt, zeker na een operatie of trauma. Wij maken dan ook bewust plaats voor u in dergelijke gevallen. Zodat u geen weken hoeft te wachten op een intake, maar direct kunt gaan werken aan uw herstel.

handtherapie van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem is een van de weinige praktijken waar u specifiek terecht kunt bij een handtherapeut. Wij zijn aangesloten bij het handennetwerk vanuit het Rijnstate ziekenhuis Arnhem. Door nauwe samenwerking met Rijnstate, zorgen wij er voor dat u direct na behandeling in het ziekenhuis bij ons terecht komt. Wij onderhouden contact met uw chirurg en handtherapeuten in het ziekenhuis over de te volgen route naar herstel. Uiteraard kunt u ook op verwijzing van uw huisarts terecht voor hulpvragen.

Floor Bos van Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem begeleidt u in het gehele traject vanaf operatie tot herstel. Wij maken spalken, behandelen en geven advies en oefeningen. Bij chronische klachten is de handtherapie onderdeel van de bredere ergotherapeutische blik van onze therapeuten

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!