Ga terug

Echografie

Voor echografie in Arnhem bent u bij het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem aan het juiste adres. Het echografie onderzoek maakt bij ons deel uit van een behandeling en kan eindeloos worden herhaald. Het is een snelle manier om de aard en de aanleiding van de klacht exact in beeld te brengen, waarna de behandeling meteen kan worden ingezet bij het beoordelen van aandoeningen aan de schouder, elleboog, pols en hand, heup, knie, enkel, achillespees en spierletsel.

Hoe werkt echografie?

Echografie is ongevaarlijk. Echografie maakt gebruik van hoogfrequente geluidsgolven. Ze worden het lichaam ingestuurd en door de organen teruggekaatst. Het teruggekaatste geluid wordt door een computer omgezet in een elektronisch signaal, waardoor het grafisch weer te geven is op een monitor. Zo kan de behandelaar afwijkingen ontdekken. Bij röntgen en MRI gebeurt dit als een plaatje, bij echografie kan ook een filmpje worden gemaakt.

Opleidingseisen

Niet iedere fysiotherapeut kan zomaar met de echografische technieken aan de slag. Daarvoor is een opleidingstraject uitgestippeld. Johan Brant heeft de opleiding MusculoSkeletal Ultrasound (MSU) van Fysus (zie: www.fysus.nl) gevolgd en afgesloten met een examen. Er worden regelmatig terugkomdagen georganiseerd, waarbij de kennis wordt geactualiseerd.

Vergoeding

Er is nog geen vergoedingsregeling voor echografie in de fysiotherapie. Als het onderzoek geschiedt na verwijzing door een huis- c.q. sportarts of specialist, wordt het onderzoek als consult gedeclareerd en wordt dit vergoed door uw verzekering (mits verzekerd voor fysiotherapie in uw polis). Uw verwijzer ontvangt een verslag en de foto’s en/of filmpjes (kunnen) worden gemaild of op een CD gezet.
Hetzelfde geldt voor een aanvraag door een collega-fysiotherapeut. Als u op eigen initiatief om een echografisch onderzoek vraagt, wordt dit als consult bij u gedeclareerd.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!