Neurale Mobilisaties

Neurale mobilisaties

Neurale mobilisaties is een behandelmethode die is ontwikkeld door David Butler in Australië en kan onderdeel uitmaken van onze fysiotherapeutisch- en / of manueel therapeutische behandeling. Een aantal van onze fysiotherapeuten heeft zich in deze behandelmethode gespecialiseerd. Het doel van deze behandeling is het opsporen van problemen in bewegen van de zenuwen en de behandeling hiervan. Onze therapeuten zullen u persoonlijk en deskundig uitleg geven over waar eventuele knelpunten in de zenuwen zich bevinden. Een zenuw moet zich namelijk kunnen bewegen in het lichaam omdat een zenuw niet kan worden uitgerekt. Wanneer er ergens een druk op de zenuw komt kan de zenuw niet meer goed door bijvoorbeeld uw arm of been bewegen, waardoor de zenuw pijn gaat geven in zijn verloop in uw ledematen.

Klachten door zenuwen kan een gevolg zijn van verwonding, trauma, of vele jaren van slechte houding (zoals vaak het geval is met nek en arm pijn). De neurale mobilisering verbeterd het bewegen van het zenuwweefsel via een specifieke, zachte beweging die door de therapeut op de betreffende zenuw wordt toegepast.

Als u meer informatie wilt over deze vorm behandelen kunt u contact opnemen met het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem.