Ga terug

Mobilizing awareness®

De behandeling met mobilizing awareness® is er op gericht om de bewegingsvrijheid van het lichaam terug te krijgen via bewust bewegen (sensomotorische reëducatie ).

Als kind hebben we een natuurlijk, vrij bewegingspatroon. Bij het ouder worden, krijgt iedereen te maken met fysieke en psychische trauma’s, hoe groot of klein dan ook. Dit kan door van alles komen: van het verstuiken van een enkel tot een open hart operatie, van kleine teleurstellingen tot grote verliezen.

Emotion changes motion
Deze gebeurtenissen hebben invloed op ons bewegingspatroon waardoor we vast komen te zitten in een dwangpatroon. Met andere woorden: emoties veranderen het bewegen. Door de natuurlijke beschermingsreflex ( stress response) van het lichaam spannen onze spieren zich na zo’n ‘trauma’ aan. Als we onze spieren vervolgens ‘vergeten’ weer los te laten en ze dus aangespannen blijven, vermindert ons gevoel over die spieren (amnesie). Ze gaan pijn doen en onze bewegingsmogelijkheden worden kleiner.
Middelsbehandeltechnieken:

  • Pandiculeren: samen met de therapeut bewust bewegen (geleid actief bewegen onder lichte weerstand)
  • Daily catstretch: een dagelijks oefenprogramma
  • Somatic condition: bewegingsprogramma gericht op liggen, zitten, staan en lopen.

Worden als het ware de verbindingen tussen de hersenen en spieren als het ware weer wakker geschud, waarbij het lichaamsgevoel verbetert en we weer leren ontspannen, efficiënt te bewegen en ademen.

Motion changes emotion
Als we weer meer bewegingsruimte in ons lichaam ervaren, weer rechter kunnen zitten en staan, weer soepel kunnen lopen en vrijer kunnen bewegen, zitten we weer beter in ons vel. Kortom, door onze fysieke situatie te verbeteren gaan we ons ook emotioneel beter voelen.

De methode is toepasbaar op het volledige spectrum van het menselijk bewegen, van patienten die nauwelijks nog kunnen bewegen tot aan de begeleiding van topsporters.

Mobilizing awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes, fysiotherapeut/somatic pracioner & docent en werkzaam in Canada. Zijn methode is o.a. gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thoma Hanna.

Voor op de website en scherm in de wacht kamer
onder mijn naam Mobilizing awareness® in opleiding.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!