Monique Kuhlmann

Monique Kuhlmann
Naam:Monique Kuhlmann
Fysiotherapie-opleiding:HAN Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
Jaar van afstuderen:1988
Werkzaam bij het Fysiotherapeutisch Instituut sinds:1989

Eerdere werkzaamheden:

1988 – 1989: Diverse waarnemingen bij fysiotherapiepraktijken in de regio

Opleidingen/Interesses:

Het mooie van de fysiotherapie is dat het een heel breed vak is, waarin ieder naast de reguliere fysiotherapie zijn eigen specialisaties kan ontwikkelen. Hoewel ik al 25 jaar in het vak zit, komen er toch steeds weer nieuwe dingen op mijn pad waardoor ik het werk met veel passie en interesse doe.

Bij het Fysiotherapeutisch Instituut houd ik mij met de volgende specialisaties bezig:

Ik ben geregistreerd Oedeemtherapeut wat betekent dat ik allerlei patiënten zie die een vorm van lymfoedeem, veneus oedeem of lipoedeem hebben. Met name lymfoedeem is vaak het gevolg van oncologische behandelingen zoals bestraling of operatie.

Deze klachten zijn met behulp van oedeemtherapie meestal goed te behandelen of in ieder geval onder controle te krijgen. Tegenwoordig werken we hierbij ook veel met lymfetaping wat vaak een goed effect heeft.

Daarnaast heb ik studie gevolg bij de Hogeschool Avansplus om opgeleid te worden in de oncologiefysiotherapie. Dit houdt in dat ik patiënten behandel/coach die te maken hebben met de gevolgen van oncologische behandelingen in de breedste zin van het woord. Op onze website wordt deze vorm van fysiotherapie uitgebreid toegelicht.

Een heel ander werkgebied van mij is de bekken(bodem) therapie. Dit houdt in dat ik zowel mensen behandel/begeleid die een vorm van incontinentie hebben als ook vrouwen instrueer en train die tijdens en/of na de zwangerschap klachten hebben van de lage rug en/of het bekken waardoor ze minder goed kunnen functioneren.

Met goed afgestemde oefentherapie en een optimaal evenwicht in belasten en belastbaarheid is er veel resultaat te halen.