Moniek Teeuwen

Moniek Teeuwen
Naam:Moniek Teeuwen
Fysiotherapie-opleiding:Opleiding voor Fysiotherapie Nijmegen
Jaar van afstuderen:1977
Werkzaam bij het Fysiotherapeutisch Instituut sinds:1977

Opleidingen/Interesses:

Naast de algemene fysiotherapie gaat mijn belangstelling de laatste jaren vooral uit naar de ouder wordende mens en ook de kwetsbare oudere. Als u slecht ter been bent of afhankelijk van vervoer kunnen de behandelingen ook thuis plaats vinden.

Mensen die ouder en minder beweeglijk worden, kunnen daardoor belemmeringen of klachten ervaren. De fysiotherapeut voor ouderen kan hen dan vaak helpen.

Ik heb mij gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge (biologische) leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheids-problematiek. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om patiënten die bij-voorbeeld door beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson of een gebroken heup verschijnselen vertonen van ouderdom.

Ik werk vanuit specifieke kennis over de doelgroep en de daarbij voorkomende ziek-tebeelden. De patiënten doen vooral oefentherapie, gericht op het herwinnen van en omgaan met verlies van mobiliteit en zelfstandigheid.

Ik adviseer en begeleid ook gezinsleden en eventuele mantelzorgers. Die informeer ik dan bijvoorbeeld over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.