Patella-femoraal pijnsyndroom

Patella femoraal pijnsyndroom betekent eigenlijk pijn rond de knieschijf. De patella is het medische woord voor knieschijf en het Femur is het dijbeen. De klachten zullen veelal ontstaan als gevolg van hogere belasting op de knie, denk aan tegen de wind in fietsen, hurken, springen, maar ook bij langdurige belasting zoals lang zitten met gebogen knieën.

Achter de knieschijf en op het dijbeen is een laagje kraakbeen aanwezig. Wanneer het kraakbeen achter de knieschijf niet meer goed belastbaar is ontstaan er pijnklachten. Aangezien kraakbeen weefsel is dat erg langzaam herstelt kunnen de klachten lang aanhouden. Meisjes in de leeftijd van 12-18 hebben veel vaker problemen met deze klachten dan jongens.

Er zijn een aantal mogelijke oorzaken voor te geven:

  • Stand van de voeten
  • Stabiliteit van de knie
  • Trauma van de knie(bijvoorbeeld een val)
  • Verkorte bovenbeenspieren
  • Verkeerd bewegen

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut

Op basis van het onderzoek en analyse van je knieklachten gaan we samen met jou een behandelplan samenstellen om de knie optimaal te kunnen revalideren. Een deskundige fysiotherapeut zal bekijken welke bovenstaande oorzaken bij jou de klachten veroorzaken. Daarna gaan we starten met het trainen van je knie om hem weer op niveau te brengen. Daarnaast krijg je advies wat je beter wel en niet kunt doen met je knie.

Het Fysiotherapeutisch Instituut heeft een actieve aanpak. Om de beste resultaten te behalen wordt er ook van jou actieve inzet gevraagd. Oefeningen thuis zijn een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Dit oefenprogramma kan via de computer, tablet of je smartphone worden bekeken zodat je op elk moment je oefenprogramma bij de hand hebt. Uiteraard kan er ook een trainingsprogramma op papier worden meegegeven

Wanneer je kiest voor een revalidatieprogramma bij het Fysiotherapeutisch Instituut kunt je kosteloos gebruik maken van de mogelijkheid om oefenmateriaal te lenen zodat je je oefeningen thuis optimaal kunt uitvoeren.

Gedurende uw programma wordt u begeleid door een professional van het Fysiotherapeutisch Instituut. Afhankelijk van uw klacht worden behandelingen gegeven in de trainingsruimte of in een aparte behandelruimte.

Het Fysiotherapeutisch Instituut streeft er naar en verwacht dat door het volgen van het revalidatieprogramma jouw klachten wellicht voorgoed zullen verdwijnen en het resultaat blijvend zal zijn.

 

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?