Manuele Therapie

Manuele Therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Manuele therapie richt zich op het onderzoeken en behandelen van klachten die ontstaan uit stoornissen van de wervelkolom of andere gewrichten in het lichaam. Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds je houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast

Effecten en behandeling
De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Klachten die goed te behandelen zijn met manuele therapie zijn onder andere:

  • hoofd- en nekpijn
  • nek- en schouderklachten
  • rugklachten
  • kaakklachten

Tijdens uw eerste afspraak wordt er gekeken of manuele therapie een oplossing kan bieden voor uw klacht of aandoening. Bij het Fysiotherapeutisch Instituut zijn een aantal zeer ervaren manueeltherapeuten werkzaam. Voor meer informatie kunt u contact met een van onze manueel therapeuten.