Manuele therapie bij het Fysiotherapeutisch instituut

  Manuele therapie bij het Fysiotherapeutisch instituut

  Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie met als doel de gewrichten beter te laten functioneren en de lichaamshouding en –bewegingen te verbeteren. Wanneer u last heeft van nek- en lage rugklachten kan een manueel therapeut in veel gevallen uitkomst bieden. Wat is manuele therapie precies en welke verwante vormen bieden wij aan? U leest het in dit artikel.

  Manuele therapie

  Manuele therapie is een effectieve methode om onder andere hoofdklachten, nekpijn, rugklachten, nekklachten, schouderklachten en kaakklachten te behandelen. De behandeling bestaat naast de fysieke behandeling over instructies, adviezen, inzichten en begeleiding.

  Neurale mobilisaties

  Deze behandelmethode is ontwikkeld door de Australiër David Butler en focust zich voornamelijk op het opsporen van problemen in de zenuwen en de behandeling hiervan. Omdat een zenuw zichzelf niet uit kan rekken en toch vrij dient te kunnen bewegen kan het voorkomen dat er door druk op de zenuw een bewegingsprobleem ontstaat. Naast een bewegingsprobleem voelt u ook pijn in uw zenuwen. Een neurale mobilisatie ontstaat in de meeste gevallen door een jarenlange hantering van een slechte houding.

  Fysiotherapeutisch instituut

  Het Fysiotherapeutisch instituut beschikt over twee zeer ervaren en deskundige manueel therapeuten gespecialiseerd in het verhelpen van gewrichtspijn. Onze therapeuten beschikken over kennis over de Mulligan mobilisatie, neurale mobilisaties en de McKenzie therapie zodat u op de juiste wijze geholpen wordt. Klik hier om een afspraak te maken en zorg ervoor dat u weer pijnloos kunt genieten van het leven.

  Comments are closed.