Word actief en blijf gezond

Word actief en blijf gezond

Word actief!….
Bewegen is zeer belangrijk voor een gezonde levensstijl, mits het op een verantwoorde wijze gebeurt. Of het nu gaat om het herstel van een blessure, het voorkomen daarvan of het verbeteren van uw lichamelijke conditie, het Fysiotherapeutisch Instituut is uw specialist in bewegen. Daarom stellen wij samen met u een optimaal trainingsprogramma samen dat is afgestemd op uw vooraf gestelde bewegingsbehoefte en trainingsdoelen. (verbeteren van coördinatie/core stability, conditie, kracht).

…..en blijf gezond:
Bewegen is erg belangrijk om gezond te zijn en te blijven. U kunt met de training uw belastbaarheid verhogen zodat u blessures in de toekomst kunt voorkomen.

Samen gaan we werken aan uw gezondheid in een prettige trainingsomgeving. Geen grote sportzaal zonder begeleiding en overzicht maar een up-to-date overzichtelijke trainingszaal waar we met een maximale groep van 8-10 personen kunnen trainen. Dit om persoonlijke aandacht te garanderen.

Intake

Voordat u start met de trainingen zullen we eerst een intake doen. Deze intake is eenmalig en gedurende de intake vragen wij naar uw wensen en behoeften. U kunt tijdens dit gesprek aangeven wat het doel van de training is.

 

Daarnaast worden mogelijke lichamelijke problemen in kaart gebracht. Lichamelijke klachten hoeven geen belemmering te zijn om mee te doen aan ons programma. Het trainingsprogramma wordt door een van onze sportfysiotherapeuten op uw lijf geschreven. Samen met u zal het trainingsprogramma worden samengesteld.

 

Naast het inleidende gesprek willen we een algemeen beeld krijgen hoe u er lichamelijk voorstaat. Dit wordt gedaan door het uitvoeren van een aantal testen en we beoordelen de volgende punten:

 • Coördinatie
 • Uithoudingsvermogen/Conditie
 • Lenigheid
 • Kracht
 • Vetpercentage
 • Gewicht
 • Lengte
 • Bloeddruk

 

Aan de hand van deze testresultaten wordt uw trainingsniveau bepaald. Aan de hand van deze beginwaarden kunnen we bij volgende evaluatiemomenten (elke 3 maanden) een goed beeld krijgen van de vooruitgang die u door de training heeft geboekt.

Training

Onze trainingen zijn opgebouwd uit 3 belangrijke onderdelen:

 

 • Coördinatie
 • Kracht
 • Uithoudingsvermogen

 

Afhankelijk van u trainingsdoel en wensen/behoeften zal een mix van deze 3 onderdelen gemaakt worden om uw belastbaarheid te verhogen. Het verhogen van de belastbaarheid gebeurt door het geven van een trainingsprikkel. Wanneer u het weefsel in uw lichaam iets zwaarder belast dan dat hij gewend is om te doen, zal het lichaam zich aan deze iets zwaardere last gaan aanpassen. Dit noemt men adapteren(aanpassen). Door de training met kleine stapjes in intensiteit op te bouwen kunnen we ervoor zorgen dat de coördinatie verbeterd, u een toename in kracht krijgt en uw conditie stijgt.

 

Tijdens de trainingen maken we hoofdzakelijk gebruik van vrije gewichten. Dit betekent dat u niet op machines traint zoals in een sportschool. Het voordeel van trainen van vrije gewichten is dat u:

 

 • Een optimale link (transfer) legt naar uw dagelijkse activiteiten;
 • Enorm veel variatie krijgt in training;
 • Coördinatie beter traint;
 • Betere stabiliteit van de romp (core stability) krijgt;
 • Snellere krachtontwikkeling krijgt.

 

Tijdens de trainingen worden uw oefeningen en schema’s voortdurend geëvalueerd door onze deskundige fysiotherapeuten, om de trainingen op ieder moment te kunnen aanpassen en optimaliseren. Het is namelijk haast niet mogelijk om vooraf een trainingsprogramma van dag tot dag te schrijven. Tijdens de trainingsperiode zijn er zoveel variabelen die ervoor kunnen zorgen dat u uw trainingsprogramma niet meer kunt gebruiken, dat het Fysiotherapeutisch Instituut ervoor gekozen heeft om het mogelijk te maken dat elke training kan worden geëvalueerd en waar nodig kan worden bijgesteld aan bijvoorbeeld een snelle progressie of verandering van uw klachten. Wij kunnen met het Wellness Cloud Systeem snel en ter plekke uw training aanpassen.

Begeleiding

Tijdens het coördinatieve leerproces, is een goede en deskundige begeleiding van het grootste belang. Na deze eerste coördinatieve fase waarin u de oefeningen aanleert, blijft de fysiotherapeut uw verrichtingen volgen en zullen we de belastbaarheid geleidelijk aan verhogen.
Omdat het begeleiden van groepen die trainen met vrije gewichten zeer intensief is, zijn onze trainingsgroepen niet grotet dan 8-10 personen. Dit om een maximale begeleiding waarborgen. Hierdoor kunnen wij iemand tijdig corrigeren in zijn uitvoering van een oefening.

 

Tijdens de trainingen wordt u begeleidt door een sportfysiotherapeut / Physical Rehabilitation trainer / gespecialiseerd fysiotherapeut. Zij zijn gespecialiseerd in trainen en revalideren.

Wilt u zich aanmelden voor de training of voor een gratis proefles? Klik dan hier