Fysiotherapie bij Osgood Schlatter

De ziekte van Osgood Schlatter is een aandoening waarbij op de plaats van de aanhechting van de kniepees een irritatie van het bot ontstaat. Bij iedereen is er een bobbel aanwezig waar de kniepees aanhecht, echter bij Osgood Schlatter zal het bot op de plaats van de aanhechting iets groeien en een bobbel veroorzaken. De klachten komen vooral voor bij jongens tussen de 12 en 18jaar. Bij meisjes komt de aandoening veel minder vaak voor.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de klachten ontstaan als gevolg van overbelasting. Osgood Schlatter komt vooral voor bij kinderen die veel sporten. Maar ook rennen, springen, knielen en traplopen kunnen van invloed zijn. De klachten zijn vaak wisselend en gemiddeld houden de klachten zo’n een tot anderhalf jaar aan. Ook al zijn de klachten uiteindelijk verdwenen dan blijft de zwelling aanwezig als een soort ‘aandenken’.

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut

De Fysiotherapeuten van het Fysiotherapeutisch instituut kunnen bij Osgood-Schlatter klachten advies geven over hoe om te gaan met deze klachten. Ook kunnen zij informeren over hoe de belastbaarheid van de knie stap voor stap weer kan worden opgebouwd.

Voor meer informatie neem contact op met het Fysiotherapeutisch Instituut in Arnhem. Klik hier.

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!