CVA / Beroerte (Cerebro-Vasculaire Accident)

Een CVA wordt veroorzaakt door een hersenbloeding of een herseninfarct. Een hersenbloeding is het knappen van een bloedvat in de hersenen. Een herseninfarct is het verstopt raken van een bloedvat in de hersenen. Zowel bij het infarct als bij de bloeding wordt de bloedtoevoer naar de hersenen verstoord. Daardoor krijgt het getroffen gedeelte van de hersenen te weinig zuurstof en raakt het beschadigd.

Een herseninfarct komt relatief gezien het vaakst voor(85%). De gevolgen kunnen zeer ernstig zijn, zowel zichtbaar als onzichtbaar. Zichtbare gevolgen zijn bijvoorbeeld een gehele of gedeeltelijke verlamming links of rechts van het lichaam, slecht of niet kunnen praten(afasie) Onzichtbare gevolgen kunnen zijn: karakterveranderingen, vermoeidheid, concentratieproblemen en problemen met zien.

Het is belangrijk dat, wanneer een CVA vermoed of wordt vastgesteld de betreffende persoon zo snel mogelijk naar een ziekenhuis wordt vervoerd. Indien men een CVA vermoedt of vaststelt dan moet met onmiddellijk 112 bellen.

Te hoge bloeddruk is een van de belangrijkste risicofactoren voor het krijgen van een beroerte. Maar ook een te hoog cholesterol gehalte, diabetes, overgewicht, boezemfibrilleren, onvoldoende lichaamsbeweging en roken zijn belangrijke risicofactoren. Verder zijn er erfelijke factoren waar men minder aan kan doen.

De aanpak van het Fysiotherapeutisch Instituut:

Wanneer u na opname in het ziekenhuis en/of revalidatiecentrum weer terug naar huis komt kan een gespecialiseerde fysiotherapeut van het Fysiotherapeutisch Instituut Arnhem bij u aan huis komen om u daar verder te begeleiden. De fysiotherapie is erop gericht om uw klachten te verminderen en uw zelfstandig functioneren te vergroten. Een ander doel kan ook zijn het handhaven van het functioneren in de thuissituatie…..dit betekent dat we kunnen helpen om thuis te kunnen blijven wonen.

Het Fysiotherapeutisch Instituut is gespecialiseerd in het behandelen aan huis. Afhankelijk van uw klachten zullen wij onze specifieke fysiotherapeutische expertise van ons team inzetten op het gebied van onder andere: revalidatie, behoud van zelfstandigheid en valpreventie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Fysiotherapeutisch instituut Arnhem

Maak nu een afspraak

Online een afspraak maken

U kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Vul uw gegevens in in het formulier en de gewenste datum en het tijdstip van de afspraak. De afspraak annuleren? Geen probleem als u dat binnen 24 uur doet, anders wordt hij in rekening gebracht. Uw afspraak wordt per mail bevestigd voordat het definitief is.

Maak nu een afspraakOf bel ons +31 (0) 26 - 3610057

Wat vindt men van ons?

Onderwerp: Rugpijn

Geweldig fysio centrum met heel kundig personeel dikke 10!