4 tips voor het vinden van jouw ideale fysiotherapeut

  4 tips voor het vinden van jouw ideale fysiotherapeut

  Je hoeft tegenwoordig niet eerst naar een huisarts voordat je naar een fysiotherapeut mag. Dit betekent dus ook dat je zelf kan kiezen welke fysiotherapeut jou gaat behandelen. Als je even Googelt zie je al snel tientallen fysiotherapeuten, maar wie past nou het best bij jou? Met deze 4 tips kies jij jouw ideale fysiotherapeut!

  Tip 1: Inventariseer wat je wilt en wat je nodig hebt

  Jij bepaalt wat er met je lichaam gebeurt en naar welke fysiotherapeut je gaat. De ene fysiotherapeut werkt anders dan de andere. Maar wat wil jij? Denk goed na over deze punten:
  – Openingstijden
  – Budget
  – Benodigde specialisaties
  – Ervaring van de fysiotherapeut
  – Persoonlijkheid van de fysiotherapeut

  Tip 2: Vraag om ervaringen

  Heb je een fysiotherapeut op het oog? Vraag buren, familie of vrienden of iemand ervaring heeft met de fysiotherapeut. Vergeet niet dat iedereen anders is en andere klachten heeft. Ben je niet wijzer geworden van deze ervaringen? Neem dan even contact op met je huisarts en vraag of zij ervaring hebben met deze fysiotherapeut.

  Tip 3: Ga op zoek naar een klik

  Onderzoek heeft aangetoond dat een persoonlijke klik belangrijk is om tot een goed resultaat te komen. Probeer erachter te komen of het mogelijk is om de fysiotherapeut vrijblijvend te spreken tijdens bijvoorbeeld een inloopspreekuur.

  Tips 4: Ga na wie de behandeling betaald

  Fysiotherapie wordt vooral vergoed uit de aanvullende verzekering. Het kan voorkomen dat enkele klachten worden vergoed uit de basisverzekering. Wij adviseren om hierover contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

  Overleg altijd goed met de fysiotherapeut of hij is aangesloten bij jouw zorgverzekeraar. De contracten en eisen veranderen namelijk jaarlijks. Kan hij hier geen duidelijk antwoord op geven? Neem ook dan contact op met je zorgverzekeraar.

  Als je de behandelingen zelf gaat betalen dan adviseren wij om goed te overleggen met de fysiotherapeut over de kosten. Een eerste consult is vaak opgebouwd uit een screening, intake en een behandeling.

  Comments are closed.